За Нас
PV Системи
СП и Конструк.
Ветерни Турбини
Инверт. и УПС
Контролери
Батерии
Фотографии
Обновлива ен.
Контакт
e-mail me


Добавувач на соларна енергија

 

 
  • Излез со чист синусен бран 
  • Авто-потрошувачка и предавање кон мрежата 
  • Програмабилен приоритет за снабдување од PV, батерија или мрежа 
  • Кориснички прилагодливото полнење на струја од батерии овозможува користење на различни типови на батерии 
  • Програмабилни повеќе режими на работа: Мрежно-врзано, надвор од мрежа и мрежно-врзано со резервен вграден тајмер за различни начин на вклучување / исклучување на работа 
  • Повеќе комуникации преку USB, RS-232, Modbus и SNMP 
  • Софтвер за приказ и контрола во реално време за следење на статусот
 


 

  Добавувачот на соларна енергија е флексибилен и интелигентен хибриден инвертер кој користи соларна енергија, AC мрежа, и извор на енергија од батеријата за снабдување со континуирана енергија. Тоа е едноставен и паметен систем за чување на соларна енергија за домашни корисници за складира енергија во батеријата и да чека за користење во ноќно време или за користење за авто-потрошувачка при првото барање од потрошувачите. Приоритетот на извор на енергија може да се програмира и да се дефинира преку паметен софтвер. Во текот на ноќно време или прекин на електричната енергија, тој автоматски ќе извлече енергија од батеријата. На овој начин, ќе се намали зависноста од мрежата.


Повратното напојување не е единствен избор

 

Во споредба со конвенционалните мрежно врзани инвертори, соларниот енергетски снабдувач е во можност не само да ја враќа енергијата во мрежата, туку исто така, да ја чува соларна енергија во батеријата за идно користење и директно напојување на потрошувачи.Заштедите пари со празнење на батеријата за првата авто-потрошувачка

 

Снабдувачот на Сончевата енергија може да ви заштеди пари со користење на енергијата на батеријата прво кога PV енергија е ниска. Одкако енергијата на батеријата падне, добавувачот на сончева енергија ќе зема наизменична струја од мрежата.Енергетска резерва кога AC е падната

 

Соларниот енергетски снабдувач може да работи како инвертер надвор-од-мрежа за да се обезбеди континуирана моќ, дури и без мрежа. Тоа е совршено решение за напојување на оддалечените региони или привремен извор на напојување со AC моќ како на пример кампување или ноќен пазар. 

Добавувач на сончева енергија EF MPPT 3 kW еднофазен 48 VDC со МРРТ контролор на полнење - без паралелна способност 
 
 
Добавувач на сончева енергија EF MPPT 4 kW еднофазен 48 VDC со МРРТ контролор за полнење - со паралелна способност до 6 паралелно 
 
 
Добавувач на сончева енергија EF MPPT 10 kW трофазен 48 VDC со МРРТ полначки контролер - со паралелна способност до 3 паралелно 


 

  

     First        Prev     Next        Last